×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اطلاعیه ها

امروز : چهارشنبه, ۹ آبان , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Wednesday, 30 October , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 22 خبر
تخصیص ارز، چالش اساسی صنعت ابزار | اولین نمایشگاه بین‌المللی ابزارآلات با بیش از ۹۰ شرکت داخلی و خارجی برگزار می‌شود

به گزارش “فراز نیوز ” مهدی باقرپور، رئیس اتحادیه ابزارفروشان تهران، در پاسخ به سوال خبرنگار فراز نیوز درباره نحوه تخصیص ارز به فعالان این صنعت گفت: تخصیص ارز در این حوزه با پیچیدگی‌ها و سیاست‌گذاری‌هایی همراه است که بر مبنای فیلتر عمل می‌کند. برای تخصیص ارز، باید قوانینی وجود داشته باشد و کارت‌های بازرگانی نیز باید طبق این قوانین فعالیت کنند تا به رشد و توسعه تجارت کمک کنند. در صنف ابزار، به‌خصوص به دلیل تخصصی بودن کالاها، نیازسنجی، بازارسازی و بازاریابی به‌مراتب سخت‌تر است. جامعه صنعتی کشور جامعه بزرگی نیست و بنابراین جمع‌آوری و پردازش اطلاعات دشوار است.

وی افزود: شرکت‌ها و افراد مختلف در تلاش‌اند تا برای آینده خود برنامه‌ریزی کنند، از نظر منابع انسانی و تأمین منابع مالی، و بازار خود را رشد دهند. در فرآیند تخصیص ارز، معمولاً سهمیه‌ها کاهش می‌یابد و کارت‌های بازرگانی جدیدی تعریف می‌شوند که ممکن است اصالت نداشته باشند.

باقرپور تصریح کرد: کارت‌های بازرگانی جدیدی که معرفی می‌شوند، معمولاً ۹۰ تا ۹۹ درصد افرادی را شامل می‌شوند که قصد دارند کسب‌وکار خود را رشد دهند، اما این به آن معنا نیست که کسب‌وکارهای موجود که بر روی منابع انسانی سرمایه‌گذاری کرده‌اند، نباید رشد کنند. ما به‌روشنی اعلام کرده‌ایم که باید سیاست‌ها بر اساس اعتبارسنجی کارت‌های بازرگانی و عملکرد رشد آنها تنظیم شود. اگر کسی تعداد نیروی انسانی بیشتری دارد، باید منابع بیشتری به او تخصیص یابد و در واقع از ظرفیت‌های موجود به درستی استفاده شود.

وی ادامه داد: متأسفانه، این سیاست‌ها به‌درستی مورد استفاده قرار نگرفت و مقررات خلق‌الساعه ارزی باعث تلاطم در بازارها شد. در بازار صنعت و ابزار، محدودیت‌ها مانع حرکت آزادانه تجار می‌شود. به دلیل این محدودیت‌ها و حجم کمتر تجار در صنف ابزار، تأمین و توزیع با چالش‌های جدی مواجه است. اگر قرار است که تولید و اقتصاد رشد کند، باید سیاست‌هایی اتخاذ شود که به کاسبان واقعی و قانونمند اجازه رشد بدهد و مسیر کسب‌وکارهای غیرقانونی بسته شود.

باقرپور در پایان بیان کرد: پیشرفت به سمت مسیرهای غیرقانونی می‌تواند به بازار آسیب برساند. ما امیدواریم که در دولت چهاردهم، کارهای فنی و تخصصی انجام شود و به عرضه و تقاضا احترام گذاشته شود.

نمایشگاه‌های بین‌المللی باید به جای رویکرد درآمدزایی، تسهیل‌گر رشد صنایع باشند

باقرپور با اشاره به اهمیت هماهنگی رشد اصناف و جامعه با تغییرات جهانی، تأکید کرد: دولت باید نقش تسهیل‌گرانه خود را در اقتصاد ایفا کند. در حالی که نمایشگاه بین‌المللی تهران از اصناف هزینه‌های قابل‌توجهی دریافت می‌کند، این هزینه‌ها در مقابل مسیر رشد و تسهیل‌گری مانعی ایجاد کرده است.

وی افزود: وقتی هزینه‌های نمایشگاه تهران را با معتبرترین نمایشگاه‌های بین‌المللی دنیا مقایسه کنیم، تفاوت معناداری وجود دارد که نیاز به پیگیری جدی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت دارد. این اختلاف در هزینه‌های ارزی و ریالی، با عملکرد نمایشگاه هم‌خوانی ندارد.

رئیس اتحادیه ابزار فروشان تهران همچنین ابراز امیدواری کرد: دولت چهاردهم، دیدگاه خود را از درآمدزایی صرف نمایشگاه‌ها به سمت تسهیل رشد صنایع تغییر دهد و فضایی را فراهم کند که توسعه صنایع مختلف را شاهد باشیم.

باقرپور در پایان از متخصصان و فعالان صنعتی دعوت کرد که از نمایشگاه‌های بین‌المللی بازدید کنند تا این رویکرد تسهیل‌گرانه، به رشد و پیشرفت صنعت و تولید کشور کمک کند.

تمرکز بر خودکفایی در صنعت ابزار؛ از امضای تفاهم‌نامه‌ها تا آشنایی نسل جوان با صنعت

در ابتدای این نشست، محمد حلاجیان مدیر عامل شرکت فرجاد تجارت، گفت: این رویداد مهم برای اولین بار از سیزدهم تا شانزدهم آبان ماه در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد. این نمایشگاه با حضور بیش از ۹۰ شرکت داخلی و خارجی در فضایی به وسعت ۱۰۰۰۰ متر مربع برگزار می‌شود. اگرچه به دلیل مشکلاتی، شرکت‌های خارجی بیشتری نتوانستند حضور یابند، اما نمایندگانی از کشورهای چین، ترکیه و تایوان در نمایشگاه حاضر خواهند بود.

وی افزود: هدف اصلی این نمایشگاه، معرفی صنعت ابزار به‌عنوان یک صنعت زیرساختی و ضروری برای تولید در کشور است. در این راستا، برگزاری دوره‌های آموزشی و نشست‌های تخصصی با مقامات دولتی و نمایندگان بخش خصوصی از جمله سازمان توسعه تجارت ایران و اتاق بازرگانی در نظر گرفته شده است.

حلاجیان ادامه داد: بیش از ۱۰۰ انجمن تخصصی در حوزه‌های مختلف مانند نفت، گاز، پتروشیمی و صنعت خودرو دعوت شده‌اند تا در این نمایشگاه حضور یابند و مذاکراتی برای امضای تفاهم‌نامه‌ها انجام دهند.

وی تاکید کرد: نکته قابل توجه این است که ۹۰ درصد ابزارهای موجود در کشور وارداتی هستند و تنها ۱۰ درصد در داخل تولید می‌شوند. این نمایشگاه به دنبال افزایش تولید داخلی و حرکت به سمت خودکفایی در صنعت ابزار است. محمد حلاجیان مدیر عامل شرکت فرجاد تجارت، در پایان، اعلام کرد: هنرستان‌ها و دبیرستان‌ها نیز دعوت شده‌اند تا دانش‌آموزان و دانشجویان در نمایشگاه حضور یابند و با جذابیت‌های این صنعت آشنا شوند.

وی همچنین از امضای تفاهم‌نامه‌ای نیز بین برگزارکنندگان نمایشگاه و یکی از روزنامه های اقتصادی کشور خبر دادو گفت: برنامه‌ای ویژه برای بررسی چالش‌های صنعت ابزار در طول چهار روز برگزاری نمایشگاه اجرا خواهد شد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  •